SICAK HABER
Son Dakika
VİRANŞEHİR İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ’DEN MEVLİD KANDİLİ PROGRAMI
Viranşehir Hit: 38444 /
Yorum: 0 /
29 Kasım 2017
21:03
-A +A
Viranşehir İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid Kandili dolaysıyla Viranşehir Belediyesi Kültür Merkezi Ömer Halisdemir Konferans Salonunda Mevlid Kandili Programı düzenlendi.
Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Belediye Başkan vekili İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit, İl Müftüsü İhsan Açık, Belediye Başkan Yardımcıları, Mahmut Şık, Arslan Çiftçi, İlçe Müftüsü Kamil Oktay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, İlçe Nüfus Müdürü Faysal Turan, Hastane Başhekimi İlhan Erkan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Özbilek, STK Başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Kuran Tilaveti ile başlayan Mevlid Kandili programı seslendirilen ilahi ve kasideler ile devam etti.,
Programda bir konuşma yapan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Allah’ın, Peygamberimizin hayatını bizlere yaşanabilir 'en güzel örnek' olarak takdim ettiğini belirterek: “Hz. Peygamberi örnek almak, ancak O'nun insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı daveti hayatımıza yansıtmakla ve güzel ahlakını bir bilinç ve hayat tarzı olarak davranışlarımızın mihveri yapmakla mümkündür. Bizler, dünyanın sanal ve geçici meşgalelerinin ve sonu gelmez heveslerinin bütün hayatımızı ve geleceğimizi ipotek altına aldığı bir çağda yaşıyoruz. Rabbimizin rahmet yüklü mesajı Kur'an-ı Kerim'i ve alemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamberimiz (sav)'in Sünnetini daha iyi anlamaya, bunun için de gönlümüzü Kur'an'a açmaya ve Sevgili
Peygamberimiz(sav)'in örnek hayatını ve ahlakını rehber edinmeye bugün ne kadar çok ihtiyacımız var. Çünkü Kur'an ve Sünnet, bizi sıradan bir canlı olmaktan kurtarıp aslımıza döndüren bir çağrı olarak, bize kendimizi, Rabbimizi ve varoluşun sırrını tanıtan bir hakikat bilgisi olarak 14 asırdır bizleri korumuş, dünya hayatının engebeli yolculuğunda dimdik ayakta durmamızı ve dosdoğru yürümemizi sağlamıştır. Öyleyse Mevlid Kandili'nde Kur'an'la ve Peygamberimiz(sav)'in Sünneti ile buluşalım, onları evimize misafir edelim, Peygamber Efendimizi daha yakından tanıyalım, çocuklarımızı O'nun sevgisi ile yetiştirelim, Kur'an-ı okuma ve anlamayı ibadet, yaşamayı hayatımızın gayesi edinelim” ifadelerini kullandı.
Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen programın sonunda dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Belediye Başkan vekili İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit ve İl Müftüsü İhsan Açık’ın elinden aldı.
İlçe Müftülüğü Mevlid Kandili programı Yatsı Namazına müteakip Tepret Camisinde devam etti. Belediye Başkan vekili İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit ve Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Şık, Arslan Çiftçi’ninde katıldığı program’da Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Mevlid-i Şerif okundu. Programın sonunda Viranşehir Belediyesi tarafından Tepret Camisi ve ilçe genelindeki camilere 10.300 adet kandil simidi dağıtıldı.
Yorum Yap
Henüz yorum yapılmadı,
Facebook Yorumları
Benzer Haberler
Son Dakika
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Editörün Seçtikleri
Flaş Haber
Özel Haber
Sayfalar
Duyurular
Linkler
Arşiv
Günlük Gazeteler
Hava Durumu
Hava Durumu
Yükleniyor... |